Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Η Σελήνη και ο οργασνιμός μας

Η Σελήνη στο γενέθλιο χάρτη υποδηλώνει τη μητέρα μας, τη μήτρα στην οποία αναπτυχθήκαμε και από την οποία πήραμε την πρώτη μας τροφή. Παράλληλα, είναι αυτή που συντελεί στη δόμηση των συναισθημάτων μας.

Αν η Σελήνη μας βρίσκεται σε καλή θέση, δεχόμενη αρμονικές επιρροές, η σχέση μας με τη μητέρα-τροφό είναι καλή, γεγονός που ευνοεί την κλίση σε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Αντίθετα, Σελήνη που βάλλεται από δυσαρμονικές όψεις προκαλεί ανορεξία ή βουλιμία. Ωστόσο, σημαντικός παράγοντας είναι και οι διελεύσεις που επηρεάζουν τη Σελήνη μας. Αν δεχόμαστε επιρροές που μας καθιστούν ευάλωτους συναισθηματικά, πολλές φορές καταφεύγουμε στο φαγητό. Συναίσθημα και διατροφή πάνε μαζί. Αν έχουμε όρεξη για ζωή η βουλιμία και η ανορεξία θα είναι άγνωστες λέξεις για μας.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Σελήνη επηρεάζει το υγρό στοιχείο και κατ’ επέκταση και τα υγρά στοιχεία του σώματός μας, που αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα του μεταβολισμού μας. Η Σελήνη σχετίζεται με τον κύκλο της περιόδου των γυναικών, τα πεπτικά υγρά, καθώς και με το λεμφικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για τη κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα, που είναι οι μεγάλοι εχθροί των γυναικών. Επίσης, επηρεάζει και το παρασυμπαθητικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για την όρεξη, την επεξεργασία της τροφής, το διαχωρισμό της σε συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, και την πέψη.

Με λίγα λόγια είναι ο βασικός συντονιστής του μεταβολισμού.

Μια Σελήνη με αρμόνικες όψεις στο γενέθλιο χάρτη μάς χαρίζει καλό πεπτικό σύστημα και μεταβολισμό που συντελεί στην όμορφη σιλουέτα. Η Σελήνη πάλι, που δέχεται δυσαρμονικές όψεις κυρίως από τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, δείχνει προδιάθεση για διαταραχές τόσο στη λήψη τροφής όσο και στο μεταβολισμό.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ
Ο γενέθλιος χάρτης μας είναι, εκτός όλων των άλλων, και η εικόνα του οργανισμού μας. Όλοι οι πλανήτες, οι θέσεις και οι σχέσεις τους σχετίζονται με την υγεία και την εξωτερική εμφάνισή μας. Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε ότι ο καλός μεταβολισμός είναι ένδειξης καλής υγείας κάποιου ατόμου, ψυχικής αλλά και σωματικής, καθώς είναι η συνέπεια της ομαλής έκκρισης των ορμονών. Ο κάθε πλανήτης επηρεάζει διαφορετικά σημεία του σώματός μας.

ΗΛΙΟΣ
Συνδέεται με το κεφάλι, την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Ακόμα σχετίζεται με την άμυνα του οργανισμού μας κατά των εξωτερικών εχθρών(βακτηριδίων, μικροβίων κτλ.)

ΕΡΜΗΣ
Αφορά στην αναπνοή και το νευρικό σύστημα και οι επιδράσεις του είναι καταλυτικές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Είναι πλανήτης υψίστης σημασίας, καθώς σχετίζεται με το θυρεοειδή αδένα -το κλειδί του μεταβολισμού-, με την ομαλή λειτουργία των νεφρών, καθώς και είναι καθαριστικός παράγοντας για την αυξομείωση του βάρους μας. Η Αφροδίτη σχετίζεται και με την τάση μας να ταυτίζουμε με την απόλαυση με τα γλυκά, το ψωμί και γενικότερα τους υδατάνθρακες.

ΑΡΗΣ
Εξαιρετικά σημαντικός για το μεταβολισμό και τη διατήρηση καλής σιλουέτας, ευθύνεται για τις καύσεις των θερμίδων! Κυβερνάει το μυϊκό και ουροποιητικό σύστημα του οργανισμού μας και σχετίζεται με την αναλογία μυϊκής μάζας και βάρους. Υπενθυμίζω ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό της μυϊκής μάζας τόσο αυξημένες είναι οι καύσεις.

ΔΙΑΣ
Το συκώτι, που συνδέεται με αυτόν τον πλανήτη, είναι ο στρατηγός κατά τους εναλλακτικούς θεραπευτές και όχι άδικα, μιας και διυλίζει το αίμα μας. Η σχέση του με την πάχυνση είναι πολύ σημαντική, καθώς δημιουργεί ροπή προς τις καταχρήσεις, τόσο στο ποτό όσο και στο φαγητό.

ΚΡΟΝΟΣ
Κυβερνάει τη χολή που σχετίζεται με την αποθήκευση του λίπους, το δέρμα, τα οστά, τα δόντια και τη σπλήνα. Είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις αλλεργίες που είναι συνέπειες της κακής ψυχολογίας και του καταβεβλημένου ανοσοποιητικού.

ΟΥΡΑΝΟΣ
Συνδέεται με το κυκλοφορικό σύστημα και τη λειτουργία του.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Ο Ποσειδώνας είναι ο ενορχηστρωτής του μεταβολισμού! Κυβερνάει τις ορμόνες και τους ενδοκρινείς αδένες.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Αφορά στα γεννητικά όργανα και τη σεξουαλικότητα, η οποία, εκτός από τον υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα για την ευεξία μας, είναι η βάση της ψυχικής μας ισορροπίας.

(πηγή: www.sigmalive.com Η δίαιτα της Σελήνης της Μαρίας Ελευθερίου)

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!