Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αστρολογικά Μυστικά

Για να ξεκινήσετε δίαιτα, επιλέξτε την εποχή που η Σελήνη βρίσκεται σε καποιο από τα ''στεγνά'' ζώδια,με ιδανικότερη περίοδο όταν η Σελήνη βρίσκεται σ'ενα από αυτά,δηλαδή στον Κριό(τον Μάρτιο),Διδύμους(τον Μάιο),Παρθένο (τον Σεπτέμβριο),Τοξότη (τον Δεκέμβριο),Αιγόκερω (τον Ιανουάριο),στον Υδροχόο (τον Φεβρουάριο) διαφορετικά θα ταλαιπωρηθείτε πολύ για να αδυνατίσετε και το αποτέλεσμα που θα έχετε δεν θα είναι μόνιμο.

-Εαν η Σελήνη βρίσκεται στα ζώδια του Νερού,τονΚαρκίνο και τον Σκορπιό,έχουμε την τάση να παίρνουμε κιλά ευκολότερα και την προδιάθεση για την κατακράτηση υγρών.Όταν όμως βρίσκεται στο τρίτο ζώδιο του Νερού,τους Ιχθείς,έχουμε επίσης μια φυσική έλξη προς πιο ρευστές και λιγότερο θερμιδικές τροφές,με αποτέλεσμα να ισορροπεί η αρχική τάση για ευκολότερα κιλά λόγω της μικρότερης θερμιδικής πρόσληψης.Καλή Επιτυχία!!

Ακόμα μερικές λεπτομέρειες για τη δίαιτα της Σελήνης

Η εξήγηση βρίσκεται στην θεωρία της βιολογικής παλίρροιας,η οποια υποστηρίζει ότι,εφόσον το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό,η Σελήνη επηρεάζει τα σωματικά μας υγρά όπως ακριβώς και με την θάλασσα.Όταν η Σελήνη βρίσκεται στην χάση της,κυρίως από το τελευταίο τέταρτο μέχρι και την Νέα Σελήνη,τότε τα υγρά του σώματός μας φτάνουν στο μικρότερο ποσοστό τους.Αυτή είναι η ιδανικότερη στιγμή για να αρχίζουμε δίαιτα.Παράλληλα,η απόφασή μας θα είναι ευκολότερη,αφού η επίδραση της Νέας Σελήνης μας αναζωογονεί ψυχοσωματικά για μέρες(κυρίως όσους ανήκουν στο ζώδιο όπου πραγματοποιείται) και μας χαρίζει καλή διάθεση και ευεξία.

-Απαραίτητη προεργασία:
Αφού επισημάνετε την ημέρα και την ώρα που ξεκινάει η Νέα Σελήνη ,το τελευταίο σας γεύμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί περίπου τρεις ώρες πριν από την Νέα Σελήνη και να αποτελείται κυρίως από φρούτα και λαχανικά .Θα μείνετε νηστικοί για 24 ώρες πίνοντας άφθονο νερό. Δεν πρέπει να φάτε τίποτα στερεό, δεν θα πρέπει να καπνίσετε και φυσικά δεν θα πρέπει να πιείτε καφέ, αναψυκτικά ή άλλα ερεθιστικά ροφήματα. Μπορείτε να πιείτε όμως άφοβα αφεψήματα από βότανα, αρκεί να μην χρησιμοποιήσετε καμιά γλυκαντική πρόσθετη ουσία. Κατά την διάρκεια αυτού του 24ώρου πρέπει απαραιτήτως να πιείτε πέντε λίτρα μεταλλικό νερό. Πίνετε 1 ποτήρι νερό κάθε μια ώρα ή ακόμα περισσότερο αν το επιθυμείτε.

-Αμέσως μετά:
Όταν συμπληρωθούν οι 24 ώρες της αποτοξίνωσης μην πέσετε αμέσως στο φαγητό και σε όσα ήταν απαγορευμένα την προηγούμενη μέρα όπως π.χ. το κάπνισμα! Συνεχίστε να πίνετε πολύ νερό και πιείτε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο από φρούτα ή λαχανικά εποχής τον οποίο θα πρέπει να αραιώσετε με αρκετό νερό. Μην χρησιμοποιείτε τυποποιημένους χυμούς και μην ανακατέψετε τους χυμούς φρούτων με λαχανικών. Πιείτε πάλι ένα χυμό μετά από 2 ώρες και αργότερα φάτε φρέσκα φρούτα ή μια χορτόσουπα ή το ζωμό βρασμένων λαχανικών. Η αποτοξίνωση θα λειτουργήσει καλύτερα, εάν τις επόμενες ημέρες συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή.

Τώρα έχοντας απαλλαγεί από τουλάχιστον 2 κιλά και με φυσικά κατάσταση καλύτερη από ποτέ, να είστε σίγουροι ότι η προσπάθειά σας οδεύει προς σίγουρη επιτυχία.

Η δίαιτα της Σελήνης (συνέχεια)

Φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να χάσουμε κιλά όταν η Σελήνη βρίσκεται σε χάση και να πάρουμε όταν είναι σε γέμιση. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και αν επιδιώκουμε απλώς να διατηρήσουμε τη γραμμή μας, καλό είναι τις μέρες που γεμίζει η Σελήνη να... μη γεμίζουμε και εμείς αντίστοιχα το πιάτο μας. Για τη δίαιτα, πάλι, οι μέρες με Σελήνη σε χάση βοηθάνε σε γρηγορότερη απώλεια κιλών. Αν τα έχετε αυτά υπόψη σας, μπορείτε να καταλάβετε γιατί κάποιες μέρες η βελόνα της ζυγαριάς σας δείχνει να «κολλάει», μολονότι εσείς μένετε πιστές στο διαιτητικό μενού σας ή γιατί, αν και το παρακάνατε στο φαγοπότι δεν πήρατε τα κιλά που περιμένατε ότι θα πάρετε. (Όχι, δεν «ξύπνησε» ο μεταβολισμός σας, αλλά απλώς η Σελήνη ήταν σε χάση!) Αν, πάλι, έχετε σκοπό να ξεκινήσετε μια δίαιτα, το να διαλέξετε την κατάλληλη σεληνιακή φάση θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε ενεργητικά, ώστε να έχετε μια καλή αρχική απώλεια κιλών, που, αν μη τι άλλο, θα σας δώσει κίνητρο να συνεχίσετε. Επιλέξτε, λοιπόν, για κάτι τέτοιο μια περίοδο με τη Σελήνη στο τρίτο ή το τελευταίο της τέταρτο και ακόμα καλύτερα αν αυτή βρίσκεται στον Κριό, στο Λέοντα, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στον Υδροχόο.

Η «δίαιτα της Σελήνης» συνίσταται σε μια μέρα απόλυτης νηστείας όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση. Πάντως, αυτή τη δίαιτα μπορείτε να την ξεκινήσετε και όταν το φεγγάρι βρίσκεται σε γέμιση - το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο θεαματικό, αλλά σίγουρα θα αποφύγετε την... αυξητική τάση της Σελήνης.Το αποτέλεσμα; Μέχρι τρία κιλά μείον στη ζυγαριά σας! Και πώς γίνεται αυτό; Η βαρύτητα της Σελήνης επηρεάζει τα υγρά του σώματός σας, όπως επηρεάζει τους ωκεανούς και τα ποτάμια. Όταν αλλάζει φάσεις, στο πρώτο αυτό 24ωρο η επίδρασή της είναι ισχυρότερη και κάνει το σώμα μας να αποβάλλει την περίσσεια των υγρών και τις τοξίνες που έχει κατακρατήσει. Αν αφήσουμε το σώμα να «πάρει ανάσα» για μία μέρα, θα αποβάλουμε ό,τι έχουμε συσσωρεύσει με την ανθυγιεινή διατροφή, την κακή πέψη και το άγχος. Όλα αυτά τα «κατάλοιπα» είναι και μια αιτία να παίρνουμε βάρος ευκολότερα, γιατί η χώνεψη και η αφομοίωση των τροφών δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Βέβαια, με τη δίαιτα της Σελήνης δεν χάνετε λίπος, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να «ξεφουσκώσετε» και να αποτοξινωθείτε. Αυτή η μέρα ανάπαυλας του πεπτικού σας συστήματος θα σας βοηθήσει να βάλετε τη διατροφή σας σε τάξη και, αν συνεχίσετε να προσέχετε τι τρώτε τις επόμενες μέρες, δεν θα ξαναπάρετε ό,τι χάσατε με τη νηστεία σας. Επιπλέον, μπορείτε να την επαναλάβετε στην επόμενη αλλαγή φάσης της Σελήνης, με εξίσου καλά αποτελέσματα - φτάνει πάντα να ακολουθείτε στο ενδιάμεσο μια ισορροπημένη διατροφή.

Όπως συμβαίνει με όλες τις δίαιτες αποτοξίνωσης, και σ’ αυτή την περίπτωση θα δείτε μια σειρά από παράπλευρα θετικά αποτελέσματα, όπως νοητική διαύγεια, ευεξία και βελτίωση στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Η δίαιτα της Σελήνης δεν έχει παρενέργειες, αλλά βασικά είναι κατάλληλη για ενήλικες που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν κάνουν μια θεραπεία. (Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους. Το ίδιο αν πρόκειται για παιδιά, εγκύους ή μητέρες που θηλάζουν και ηλικιωμένα άτομα.) Τέλος, είναι πολύ σημαντικό, όταν κάνετε αυτή τη δίαιτα, να τηρείτε επακριβώς τις ώρες που αλλάζει η φάση.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ekadasi

Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνική 2 φορές το μήνα, δηλαδή όταν έχει Νέα Σελήνη και όταν έχει Πανσέληνο. Είναι οι βασικές φάσεις και έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις άλλες.

Υπάρχουν όμως ακόμα δύο σημαντικές μέρες στον σεληνιακό κύκλο για τις οποίες δεν θα έχετε ακούσει σίγουρα! Πρόκειται για την 11η μέρα μετά τη νέα Σελήνη και την 11η μετά την Πανσέληνο τις λεγόμενες “Ekadasi”. (Σκόπιμα δεν αναφέρω ότι πρόκειται για την 11η και 25η ημέρα καθώς ο κύκλος της σελήνης δεν είναι σταθερός και μπορεί να κυμαίνεται από 28-30 ημέρες. Οι μέρες, λοιπόν, που μας ενδιαφέρουν είναι η 11η μετά τη νέα σελήνη και η 11η μετά την πανσέληνο). Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για αποτοξίνωση 24,36 ή 48 ωρών και θεωρείται ότι έχουν ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στο σώμα αλλά και τον ψυχισμό μας.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί, κατά τη γνώμη μου, είναι : 24ωρες ασιτίες κατά τις μέρες νέας σελήνης, πανσέληνου και ekadasi ή 48ωρες ασιτίες κατά τις μέρες ekadasi.

Ekadasi σημαίνει "εντέκατος" στα σανσκριτικά. Οι μέρες αυτές είναι πολύ σημαντικές όχι μόνο για τη σωματική μας υγεία αλλά και για την πνευματική μας υγεία. Στην Ινδία, όπου εξασκούν ασιτία αυτές τις μέρες, θεωρούν ότι γίνεται άφεση αμαρτιών. Κάνουν, μάλιστα, «στεγνή» ασιτία που σημαίνει ότι αποκλείουν και το νερό για ένα 24ωρο και λέγεται ότι αυτή η πρακτική βοηθάει πολύ στην πνευματική ανάπτυξη. Ο βασικός στόχος είναι να μηδενίσουμε τις σωματικές μας ανάγκες και με διαλογισμό και προσευχές να έρθουμε πιο κοντά στο Θείο…

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Η δίαιτα της Σελήνης

Η δίαιτα της Σελήνης είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουμε ακούσει γι’ αυτήν αλλά λίγοι την έχουν δοκιμάσει. Είναι πολύ απλή, οικονομική, αποτελεσματική, ασφαλής αλλά ταυτόχρονα και υγιεινή!

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ημερολόγιο από το οποίο θα ενημερωθούμε για τις φάσεις της σελήνης, νερό και την καλή μας διάθεση. Τι θα πάρουμε ως αντάλλαγμα? Αποτοξίνωση, 2 έως 3 κιλά λιγότερα και αν την εφαρμόζουμε τακτικά θα αρχίσει να αλλάζει ο μεταβολισμός μας, να έχουμε καλύτερη πέψη/χώνεψη και πολύ λιγότερα στομαχικά προβλήματα και φυσικά καλύτερη λειτουργία όλου του πεπτικού συστήματος.

Έχουμε 1 αλλαγή φάσης περίπου την εβδομάδα: Νέα Σελήνη (1ο τέταρτο), 2ο τέταρτο, Πανσέληνος (3ο τέταρτο) και 4ο τέταρτο. Στο ξεκίνημα της κάθε φάσης κάνουμε μια 24ωρη αποτοξίνωση με ασιτία. Πιο συγκεκριμένα, δεν τρώμε τίποτα για 24 ώρες. Το μόνο που επιτρέπεται είναι το νερό (άφθονο) και αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε αφεψήματα από βότανα. Το γάλα, οι χυμοί κλπ θεωρούνται τροφές καθώς απαιτούν επεξεργασία και ο σκοπός μας είναι να δώσουμε μια μέρα ρεπό στο πεπτικό μας σύστημα για να μπορέσει να αποβάλλει ο,τι έχει συσσωρευτεί τόσα χρόνια και στο μέλλον να λειτουργεί καλύτερα.

Η ασιτία δεν είναι καινούρια πρακτική, χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και προληπτικά, για καλή υγεία. Είναι, επίσης γνωστή και στις θρησκείες καθώς αποτελεί ένα τέλειο μέσω κάθαρσης όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής!

Βρίσκουμε, λοιπόν ποιά μέρα θα αλλάξει φάση η σελήνη (χρειαζόμαστε και την ακριβή ώρα για να ξεκινήσουμε το 24ωρο – βρείτε την ακριβή ώρα εδώ: http://www.die.net/moon/) και ετοιμαζόμαστε, κυρίως ψυχολογικά, να μη φάμε ή πιούμε τίποτε άλλο εκτός από νερό. Φαντάζομαι ότι είναι περιττό να αναφέρω ότι απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, καφέ αλλά και τσιγάρου… Ο σκοπός είναι να καθαρίσουμε τον οργανισμό και όχι να τον καταπονήσουμε περισσότερο! Θα ήθελα να αναφέρω ότι μέχρι προ τριμήνου ήμουν μανιακή καπνίστρια, όμως έκανα αυτές τις αποτοξινώσεις καταφέρνοντας να κρατηθώ χωρίς τσιγάρο! Για να καταλάβετε πόσο μανιακή καπνίστρια ήμουν (το έχω κόψει εδώ και 3 μήνες) θα σας πω μόνο ότι κάπνιζα το πρωί, πριν βουρτσίσω τα δόντια μου και ξυπνούσα τις νύχτες για ένα τσιγαράκι… Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι δεν είμαι λάτρης ούτε του καφέ, ούτε του αλκοόλ αλλά θεωρώ ότι μπορούμε τουλάχιστον για ένα 24 να αφήσουμε τον οργασμό μας να ξεκουραστεί… το αξίζει δε νομίζετε?

2-3 ώρες πριν τρώμε ελαφριά: σαλάτες, λαχανικά ή φρούτα. Δεν προσπαθούμε να φάμε 1 κιλό παϊδάκια για να μας «κρατήσουν» 24 ώρες!!!! Και μετά την αποτοξίνωση ακολουθούμε την ίδια τακτική και τρώμε σταδιακά.. όχι κατευθείαν πίτσες και σουβλάκια!

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!