Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Νέα Σελήνη - 1 & 2 φάση

Νέα Σελήνη
Αυτή την περίοδο πρέπει να αποφεύγετε πάση θυσία όλες τις αγχώδεις καταστάσεις. Να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς.
Προσπαθήστε με κάθε Νέα Σελήνη να ξεκινάτε τη ζωή σας από την αρχή.

Διατροφή:
Η νηστεία στη Νέα Σελήνη θα δυναμώσει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις αρρώστιες.

Είναι η κατάλληλη περίοδος για να κόψετε τις κακές συνήθειες (κάπνισμα, ποτό κ.λπ). Οι ενοχλήσεις δεν θα είναι τόσο έντονες όσο τις άλλες μέρες.

Κήπος:
Μη φυτεύετε, μη σκαλίζετε το χώμα με αιχμηρά αντικείμενα. Αυτή η μέρα είναι κατάλληλη μόνο για να βγάλετε τα άγριόχορτα.



1η και 2η Φάση
Αυτή η περίοδος τρέφει, σχεδιάζει, εισπνέει, αποθηκεύει ενέργεια, μαζεύει δυνάμεις, ευνοεί την ξεκούραση. Ο οργανισμός είναι ακόμα αδύναμος και δεν πρέπει να τον υπερφορτώνουμε.
Οτιδήποτε πρέπει να «εισέλθει» στο σώμα, οτιδήποτε το «δομεί», το «χτίζει» και το δυναμώνει έχει διπλάσιο αποτέλεσμα στις δύο πρώτες φάσεις.

Εγχειρήσεις – Χειρουργικές Επεμβάσεις:
Οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν ευνοούνται, η περίοδος ανάρρωσης παρατείνεται, πιο συχνά έχουμε επιπλοκές, τα σημάδια δεν φεύγουν εύκολα, η αιμορραγία είναι επικίνδυνη. Αν υπάρχει δυνατότητα καλύτερα να αποφύγετε οποιαδήποτε επέμβαση στις δύο πρώτες φάσεις της σελήνης (οι χειρότερες μέρες είναι αυτές του Καρκίνου και των Ιχθύων).

Τα νύχια που μπαίνουν στο δέρμα είναι καλύτερα να τα κόβετε αυτήν την περίοδο (τις Παρασκευές ιδιαίτερα σε μέρες Αιγόκερου – αποφεύγοντας τους Ιχθείς).

Κάντε δυναμωτικό μασάζ.

Διατροφή:
Ο οργανισμός προσπαθεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο την τροφή που λαμβάνει και να αποθηκεύσει για αργότερα. Γι’ αυτό το λόγο λαμβάνοντας ουσιαστικά την ίδια ποσότητα τροφής – παχαίνουμε πιο εύκολα.

Κατακράτηση υγρών κυρίως στα πόδια.

Είναι πιο πιθανές οι τροφικές δηλητηριάσεις και τα τσιμπήματα εντόμων περνάνε πιο δύσκολα.

Σε αυτή τη φάση προσπαθήστε να τρώτε ποιοτικές τροφές και να εμπλουτίζετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες.

Εξωτερική Εμφάνιση:
Το δέρμα δέχεται και αξιοποιεί πλήρως οτιδήποτε το τρέφει – ενυδατικές / βιταμινούχες κρέμες και μάσκες. Εκμεταλλευτείτε ιδιαίτερα τις μέρες του Αιγόκερου που είναι οι καλύτερες για την περιποίηση του δέρματος.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να επισκεφτείτε το κομμωτήριο. Επωφεληθείτε από τις μέρες Λέοντα και Παρθένου και αποφύγετε τον Καρκίνο και τους Ιχθείς. Επίσης κάντε δυναμωτικές μάσκες στα μαλλιά σας.

Σπίτι:
Κάντε υδραυλικές εργασίες

Φτιάξτε μαρμελάδα, ιδιαίτερα σε μέρες Τοξότη και Διδύμων.

Αποφύγετε να πλένετε τα ξύλινα πατώματα, θα κρατήσουν υγρασία. Περάστε τα απλώς με ελαφρώς υγρό πανί καλύτερα σε μέρες Αέρα.

Κήπος:
Αυτά που θα χρησιμοποιήσετε στη διατροφή σας, φυτέψτε τα λίγες μέρες μετά τη Νέα Σελήνη. Αντιθέτως αυτά που θα χρησιμοποιήσετε για σπόρους – λίγες μέρες πριν την Πανσέληνο.

Φυτέψτε όλα τα είδη εκτός από ρίζες (καρότα, πατάτες κ.λπ)

Κόψιμο δέντρων συνιστάται μόνο αυτήν την περίοδο

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ζητήματα Καρδιάς μέρος 2ο

Για να ξεπεραστεί αγάπη.

Αν σας ταλαιπωρεί κάποια αγάπη παλιά ή αναπάντητη από την οποία θέλετε να απελευθερωθείτε χρησιμοποιείστε τις παρακάτω συμβουλές:

Πρέπει να περιμένετε την 8η σεληνιακή μέρα. Είναι μια μέρα μετάνοιας και έχει σύμβολό της την πυρκαγιά. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να «κάψετε» το παρελθόν σας, καθώς και την αγάπη που σας πληγώνει.

Το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, κάντε ένα ντους και κατά τη διάρκειά του φανταστείτε ότι το νερό ξεπλένει από πάνω σας κάθε τι παλιό και ξένο, καθετί που σας πονάει, σας πληγώνει… η ψυχή σας καθαρίζει…

Το πρωινό σας θα πρέπει να είναι ελαφρύ. Μετά το πρωινό και μέχρι την άλλη μέρα μη φάτε τίποτ’ άλλο.

Στη μέση της σεληνιακής ημέρας μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία κάθαρσης. Για να γίνει αυτό πρέπει να μείνετε μόνος και να απομακρύνετε αντικείμενα που μπορεί να σας ενοχλήσουν π.χ. τηλέφωνα. Πάρτε ένα χαρτί και στυλό ή μαρκαδόρους. Ο σκοπός σας θα είναι να γράψετε ή να ζωγραφίσετε την αποτυχημένη αγάπη σας. Μπορείτε να κάνετε κάποιο σχέδιο ή απλώς να γράψετε την ιστορία σας όπως θα κάνετε σε ένα ημερολόγιο. Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβετε πως αυτό που έχετε πάνω στο χαρτί – είναι η αποτυχημένη αγάπη σας. Καθίστε όση ώρα χρειαστεί χωρίς να βιάζεστε. Αν σας έρθουν συναισθήματα – εκδηλώστε τα. Κλάψτε, γελάστε, θυμηθείτε… Όταν τελειώσετε – ανάψτε ένα κερί, διπλώστε το χαρτί στα τέσσερα ή κάντε το σωληνάκι και βάλτε το σε ένα μεταλλικό ταψί και ανάψτε το με το κερί. Κοιτάξτε τη φωτιά. Η παλιά αγάπη σας καίγεται και απελευθερώνεται ένα καινούριο μέλλον. Τη στάχτη θα την ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό (βρύση) και τέλος κοιτάξτε πάλι τη φλόγα του κεριού και νιώστε να γεμίζει το κενό σας με φως, χαρά, ευτυχία και αγάπη άλλα όχι πια για παλιό σας αγαπημένο αλλά για σας, για τη ζωή.

Αν νιώσετε ότι δεν καθαρίσατε πλήρως μπορείτε να το επαναλάβετε σε άλλες μέρες μετάνοιας σε όλη τη διάρκεια του σεληνιακού κύκλου.
Γενικά για να ξεχαστεί μια παλιά αγάπη πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας ξεκινώντας από την 1η σεληνιακή μέρα. Αλλάξτε εμφάνιση, βρείτε καινούριο χόμπι, διασκεδάστε. Μην προσπαθήσετε να ξεχάσετε με μιας τον πρώην αγαπημένο σας, απλώς προσπαθήστε να τον δείτε πιο αντικειμενικά, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Έχετε και εσείς προτερήματα.

Το πρωί, σαν ξυπνάτε, λέτε στον εαυτό σας: «Είμαι νέα, όμορφη γυναίκα / νέος και όμορφος άντρας και δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μου. Είμαι άξια/άξιος αγάπης και σεβασμού και άρα οι άνθρωποι γύρω μου με αγαπάνε και με σέβονται».

Ένας καλός τρόπος είναι να προσπαθήσετε να βρείτε κάποιο καλό στοιχείο σε οποιονδήποτε συναντάτε ακόμα και αν είναι κάποιος τελείως άγνωστος. Έτσι θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι ενδιαφέροντες.

Προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας ότι σίγουρα θα συναντήσετε το δεύτερό σας ήμισυ.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ζητήματα Καρδιάς μέρος 1ο

Αν δεν υπάρχει αγάπη.


Κατ’ αρχάς πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα την 9η, 15η, 18η και 19η σεληνιακή μέρα. Αυτές οι μέρες δεν ενδείκνυνται καθόλου για νέες γνωριμίες – οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε θα είναι πάντα «λάθος».
Αντίθετα την 2η σεληνιακή ημέρα μπορείτε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στο πλήθος «τον άνθρωπό σας», ο οποίος πιθανόν να ήταν πάντα εκεί, απλώς εσείς δεν τον βλέπατε. Η μέρα αυτή δίνει τη δυνατότητα να «δείτε» πραγματικά και να «βρείτε» αυτό που είναι το καλύτερο για σας.



Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε την αληθινή αγάπη.

Την 1η ημέρα πρέπει να «παραγγείλετε» την αγάπη σας. Αυτή τη μέρα ό,τι ευχηθείς πραγματοποιείται. Προσοχή όμως γιατί η μέρα αυτή μπορεί να διαρκέσει λίγα μόλις λεπτά – δεν πρέπει να τη χάσετε. Απλώς ηρεμίστε και «σχεδιάστε» με κάθε λεπτομέρεια και ακρίβεια την ευτυχία σας. Οι σκέψεις σας πρέπει να είναι χαρούμενες και σίγουρες. Ύστερα από την 1η ημέρα, αφήστε την ονειροπόληση και ξεχάστε την για λίγο. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνουμε τις σκέψεις μας και δίνουμε την ευκαιρία στο σύμπαν να τις πραγματοποιήσει.

Την 2η ημέρα βγείτε έξω και «κοιτάξτε» γύρω σας. Σήμερα όσο ποτέ μπορείτε να «δείτε» τον κατάλληλο άνθρωπο. Προσπαθήστε να μην χάσετε τις μέρες των Διδύμων και του Λέοντα. Είναι οι καλύτερες μέρες για γνωριμία.

Την 6η ημέρα, αν έχετε εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο προσπαθήστε να σκεφτείτε αν θα έχετε μέλλον και τι μπορείτε να κάνετε για να το πετύχετε. Η μέρα αυτή εγγυάται σωστές απαντήσεις και την εύρεση την καλύτερης δυνατής κίνησης από μέρους σας. Ωστόσο μη βιαστείτε να κάνετε κάποια κίνηση. Όλη την 1η και 2η φάση αφιερώστε τις στο σχεδιασμό των κινήσεών σας.

Αν τελικά αποφασίσετε να δράσετε – η καλύτερη μέρα γι’ αυτό είναι η 21η. Η μέρα αυτή θα σας δώσει θάρρος και τόλμη.

Αν μέχρι το ξεκίνημα της 4ης φάσης δεν σας δόθηκε καμία ευκαιρία, σταματήστε να ψάχνετε. Αυτό που σας μένει είναι να περιμένετε τη Νέα Σελήνη και να ξεκινήσετε από την αρχή. Όλη την 4η φάση καλύτερα να μην κάνετε τίποτα, ούτε σχέδια. Ξεκουραστείτε.

Αν όμως όλα πήγαν καλά, η καλύτερη μέρα για να ξεκινήσετε σοβαρή σχέση, καθώς και να παντρευτείτε, είναι η 17η μέρα.

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!