Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ζητήματα Καρδιάς μέρος 2ο

Για να ξεπεραστεί αγάπη.

Αν σας ταλαιπωρεί κάποια αγάπη παλιά ή αναπάντητη από την οποία θέλετε να απελευθερωθείτε χρησιμοποιείστε τις παρακάτω συμβουλές:

Πρέπει να περιμένετε την 8η σεληνιακή μέρα. Είναι μια μέρα μετάνοιας και έχει σύμβολό της την πυρκαγιά. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να «κάψετε» το παρελθόν σας, καθώς και την αγάπη που σας πληγώνει.

Το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, κάντε ένα ντους και κατά τη διάρκειά του φανταστείτε ότι το νερό ξεπλένει από πάνω σας κάθε τι παλιό και ξένο, καθετί που σας πονάει, σας πληγώνει… η ψυχή σας καθαρίζει…

Το πρωινό σας θα πρέπει να είναι ελαφρύ. Μετά το πρωινό και μέχρι την άλλη μέρα μη φάτε τίποτ’ άλλο.

Στη μέση της σεληνιακής ημέρας μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία κάθαρσης. Για να γίνει αυτό πρέπει να μείνετε μόνος και να απομακρύνετε αντικείμενα που μπορεί να σας ενοχλήσουν π.χ. τηλέφωνα. Πάρτε ένα χαρτί και στυλό ή μαρκαδόρους. Ο σκοπός σας θα είναι να γράψετε ή να ζωγραφίσετε την αποτυχημένη αγάπη σας. Μπορείτε να κάνετε κάποιο σχέδιο ή απλώς να γράψετε την ιστορία σας όπως θα κάνετε σε ένα ημερολόγιο. Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβετε πως αυτό που έχετε πάνω στο χαρτί – είναι η αποτυχημένη αγάπη σας. Καθίστε όση ώρα χρειαστεί χωρίς να βιάζεστε. Αν σας έρθουν συναισθήματα – εκδηλώστε τα. Κλάψτε, γελάστε, θυμηθείτε… Όταν τελειώσετε – ανάψτε ένα κερί, διπλώστε το χαρτί στα τέσσερα ή κάντε το σωληνάκι και βάλτε το σε ένα μεταλλικό ταψί και ανάψτε το με το κερί. Κοιτάξτε τη φωτιά. Η παλιά αγάπη σας καίγεται και απελευθερώνεται ένα καινούριο μέλλον. Τη στάχτη θα την ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό (βρύση) και τέλος κοιτάξτε πάλι τη φλόγα του κεριού και νιώστε να γεμίζει το κενό σας με φως, χαρά, ευτυχία και αγάπη άλλα όχι πια για παλιό σας αγαπημένο αλλά για σας, για τη ζωή.

Αν νιώσετε ότι δεν καθαρίσατε πλήρως μπορείτε να το επαναλάβετε σε άλλες μέρες μετάνοιας σε όλη τη διάρκεια του σεληνιακού κύκλου.
Γενικά για να ξεχαστεί μια παλιά αγάπη πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας ξεκινώντας από την 1η σεληνιακή μέρα. Αλλάξτε εμφάνιση, βρείτε καινούριο χόμπι, διασκεδάστε. Μην προσπαθήσετε να ξεχάσετε με μιας τον πρώην αγαπημένο σας, απλώς προσπαθήστε να τον δείτε πιο αντικειμενικά, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Έχετε και εσείς προτερήματα.

Το πρωί, σαν ξυπνάτε, λέτε στον εαυτό σας: «Είμαι νέα, όμορφη γυναίκα / νέος και όμορφος άντρας και δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μου. Είμαι άξια/άξιος αγάπης και σεβασμού και άρα οι άνθρωποι γύρω μου με αγαπάνε και με σέβονται».

Ένας καλός τρόπος είναι να προσπαθήσετε να βρείτε κάποιο καλό στοιχείο σε οποιονδήποτε συναντάτε ακόμα και αν είναι κάποιος τελείως άγνωστος. Έτσι θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι ενδιαφέροντες.

Προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας ότι σίγουρα θα συναντήσετε το δεύτερό σας ήμισυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!