Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Καθαριότητα, Κάρμα και η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου

Θα ήθελα να θυμίσω οτι σήμερα έχουμε Νέα Σελήνη η οποία ξεκίνησε στις 14:02, ωστόσο δεν θα συνιστούσα να κάνετε σχέδια και όνειρα... ακόμα, καθώς έχουμε και σελήνη κενής πορείας μέχρι τις 00:30 περίπου. Ως εκ τούτου... θα ονειρευτείτε αύριο... το λέω κυρίως για όσους θέλουν να συνδευάσουν με τη νέα σελήνη την προετοιμασία για το χειμερινό ηλιοστάσιο...

Εγώ το έχω ρίξει στην καθαριότητα εδώ και 3 μέρες μιας και ή σελήνη θα είναι σε γέμιση μέχρι τις 31/12 που είναι και η Πανσέληνος. Ομολογώ οτι δεν έχω καθόλου όρεξη... βαριέμαι απίστευτα και αργώ πολύ.... θέλω όμως φέτος να τα κάνω καλά.... Θα καθαρίσω όλα τα παλιά, όλη τη σκόνη... Θέλω να υποδεχτώ το καινούριο έτος με αισιοδοξία, γεμάτη φως στο σπίτι και στην ψυχή μου!

Υπάρχει ένας τρόπος όταν κάνετε καθαριότητα, να καθαρίζετε και το κάρμα σας... Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκέφτεστε : 'Οπως καθαρίζω τη σκόνη από τα έπιπλά μου έτσι καθαρίζεται ταυτόχρονα και ψυχή μου... Όπως φεύγει η βρωμιά από τον τοίχο/πλακάκι, έτσι καθαρίζει και οτιδήποτε μαυρίζει το κάρμα μου... κλπ κλπ. Αυτό μπορείτε να το εξασκείτε σε καθημερινή βάση.... όταν πλένετε πιάτα, όταν μαζεύετε και πετάτε τα ψίχουλα από το τραπέζι... κλπ κλπ....
Καλό καθάρισμα, λοιπόν!

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Δεν θεωρώ πως δουλεύει έτσι το κάρμα. Φυσικά ο εγκέφαλος είναι κάτι το ανεξερεύνητο ακόμη, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε μόνον το 10% αυτού. Όμως πόσοι έχουμε τόσο "δυνατό" εγκέφαλο ώστε να ελέγξουμε ή απαλείψουμε το κάρμα μας;
    Πάντως ο καθαρισμός του σπιτιού, καθώς επίσης και το ξεκαθάρισμα πραγμάτων και καταστάσεων βοηθά πολύ.
    Το ξεκαθάρισμα πραγμάτων βοηθά να μας έρθουν άλλα καινούρια, φρέσκα και πιο χρήσιμα.
    Το ξεκαθάρισμα καταστάσεων, βοηθά στο να μην "τα πάρουμε μαζί μας στην επόμενη ζωή" και να τα αφήσουμε εδώ, ώστε να σταματήσουν να μας ταλαιπωρούν.
    Σε αυτά όλα χρειάζεται αυτογνωσία.
    Αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε. Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και πάνω απ όλα να τον αποδεχθούμε. Με τις κακίες του, με τις μικρότητές του, με τις αναποδιές του και με όλα του τα καλά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον βελτιώσουμε ναι; αν καταφέρουμε την αποδοχή του εαυτού μας, (τι σοκ και πόσα έχω πάθει κατά καιρούς), η βελτίωση είναι ευκολότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κάρμα υπάρχει για να μας διδάξει μέσα από τα λάθη μας. Υπάρχουν τεχνικές που "καίνε" το κάρμα. Μια από αυτές είναι η προσευχή. Η προσευχή μπορεί να αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο γεγονός πχ έκανα εκείνο.. συγχώρεσέ με... ή μπορεί να είναι γενική και αόριστη... "Δεν ξέρω ή δε θυμάμαι τι έκανα (σίγουρα όμως κάπου έχω φταίξει...)... παρόλα αυτά ζητώ συγχώρεση".

    Δεν θέλω να προσβάλλω τα Θεία ή τα πιστεύω κανενός οπότε και δεν αναφέρομαι σε κάποιον Θεό, άλλωστε δεν έχει σημασία σε ποιον προσευχόμαστε....
    Όταν καθαρίζουμε και στρέφουμε συνειδητά την προσοχή μας στην ψυχή μας είναι σαν να κάνουμε εστιασμένο διαλογισμό καθαρισμού. Σίγουρα έχεις ακούσει για τεχνικές θεραπείας όπου φαντάζεσαι ότι κάποιο όργανο θεραπεύεται ή σκέφτεσαι τη θετική έκβαση ενός γεγονότος πχ ότι πήρες μια δουλειά ενώ είσαι ακόμα στην πρώτη συνέντευξη... Αυτό που προτείνω είναι ακριβώς το ίδιο, εστιασμένο στην "εσωτερική καθαριότητα". Το κάρμα δεν είναι κάτι το άπιαστο, ασύλληπτο, κάτι το ξένο… είναι η ζωή που ζούμε, η καθημερινότητά μας, η τύχη και η ατυχία μας…. το πεπρωμένο μας. Μπορούμε να επέμβουμε, να την αλλάξουμε ακόμα και να τη διορθώσουμε χωρίς να έχουμε εξαιρετικές εγκεφαλικές λειτουργίες…. άλλωστε όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο όταν ο εγκέφαλός μας «κοιμάται» !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δαρεία μου είμαι ενεργειακή θεραπεύτρια, και μάλιστα ενεργή. Κάρμα είναι καίω κάτι που το ξέρω, το έχω εμπεδώσει και δεν θα το ξανακάνω, διότι άλλαξα. Αν όμως δεν ξέρω τι έχω κάνει, πως θα ζητήσω συγχώρεση; σε κάτι που δεν υπάρχει συνειδητότητα; Ναι για την θεραπεία οργάνων που αναφέρεις και τα υπόλοιπα και λέγεται θετικός οραματισμός. Όσο για τις προσευχές, εγκρίνω και επαυξάνω. Το μόνο ότι πρέπει η φωνή μας να φτάνει στα ανώτερα ενεργειακά πεδία για να πραγματοποιηθούν αυτά που ζητάμε. Το αν φτάνουν ή όχι εξαρτάται από εμάς και είναι άλλο κεφάλαιο.
    Και φυσικά Θεός είναι ένας, απλά του αλλάζουμε όνομα.
    Πόσο χαίρομαι που γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν την ενέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Amazone, χαίρομαι ιδιαίτερα όχι μόνο που συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα αλλά και που διαφωνούμε (εν μέρει)... Η αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται περί πνευματικών θεμάτων κανείς δε μπορεί να είναι απόλυτος…. Αυτό που αναφέρεις περί κατανόησης είναι ένας από τους τρόπους αλλά (κατ’ εμέ) όχι ο μοναδικός…. Όποιος πιστεύει στο κάρμα συνήθως πιστεύει και στη μετενσάρκωση. Η ύπαρξη και μόνο της μετενσάρκωσης (χωρίς μεταφορά γνώσεων από προηγούμενες ζωές) κάνει το κάρμα και τους νόμους της ενα μυστήριο. Δεν ξέρουμε τι κάναμε στη προηγούμενη ζωή και δε μπορούμε να το κατανοήσουμε, συλλάβουμε εγκεφαλικά και κατ’ επέκταση να ζητήσουμε συγχώρεση… Ανεβάζοντας λοιπόν τη συνειδητότητα υπάρχει τρόπος να «κάψουμε» το κάρμα μας και να αλλάξει η ζωή μας χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες των «αμαρτιών» μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δαρεία γιατί νομίζεις ότι διαφωνούμε; απλά δεν ξέρω τι ξέρεις και δεν σε ξέρω, γιαυτό και δεν ανοίγομαι πολύ. Φυσικά και πιστεύω στην μετενσάρκωση. Όσο για την μεταφορά γνώσεων τι θα έλεγες για μία αναδρομή; εκεί, αν μας πρέπει και αν μας αφήσουν οι "από πάνω" θα δούμε και θα καταλάβουμε. Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε τα λάθη του παρελθόντος που έμειναν αδούλευτα, και να κάψουμε κάρμα, ώστε να μην το κουβαλήσουμε και στην άλλη ζωή.
    Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι δεν διαφωνούμε;
    Χαίρομαι που μιλάμε. Ειλικρινά χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χαρά είναι όλη δική μου Amazone!

    Θεωρώ οτι υπάρχει λόγος που δεν έχουμε μνήμη από προηγούμενες ζωές... Δε χρειάζεται να γνωρίζουμε ΤΙ ακριβώς κάναμε για να το διορθώσουμε... πχ σε κάποια προηγούμενη ζωή σίγουρα έχω σκοτώσει ή ήμουν βίος άνθρωπος... σε αυτή τη ζωή είμαι κατά της βίας...συνειδητά!

    Δεν έχω κάνει ποτέ αναδρομή αλλά νομίζω ότι υπάρχει η φυσική εξέληξη (ο μακρύτερος δρόμος) και η συνειδητή, όπου αναθεωρούμε τις αξίες μας γινόμαστε καλύτεροι σε όλα.... πολλές φορές η γνώση ότι αυτό είναι λάθος και η προσπάθεια να αλλάξουμε κάτι στη συμπεριφορά μας, είναι ένα πολύ συμαντικό βήμα!
    Απ' ότι καταλαβαίνω, διαφωνούμε στις λπτομέρειες και στον τρόπο.... αυτό είναι απόλυτα φυσικό μιας και ο κάθε άνθρωπος (και όχι μόνο ο κάθε λαός) είναι μοναδικός και έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να πλησιάσει το Θείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι ακριβώς για όλα και ειδικά για το ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε τι κάναμε, εκτός αν είναι θεραπευτικοί οι λόγοι.
    Πάντως, δεν είναι και τίποτε το πολύ δύσκολο να φροντίζουμε για την βελτίωσή μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ... οπότε συμφωνούμε :)
    Η αλήθεια είναι πάντα μία, πολλοί όμως οι τρόποι για να τη μάθουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!