Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Λίγα λόγια για .... τρίχες..

Από παλιά, τα μαλλιά δεν ήταν σύμβολο μόνο δύναμης και ομορφιάς αλλά αποτελούσαν και ένα είδος κεραίας του σώματός μας που συγκοινωνεί με τον έξω κόσμο και το σύμπαν και μας μεταδίδει πληροφορίες (δεν είναι τυχαίο ότι όταν το σώμα μας βρεθεί σε ασυνήθιστες καταστάσεις πχ κρύο, ζέστη, άγχος, φόβος κλπ «σηκώνεται η τρίχα μας» για να μπορεί να διαβάσει πιο εύκολα τα σήματα από το περιβάλλον για καλύτερη εκτίμηση κινδύνου). Δε θα αναφερθώ σε γνωστές σε όλους μας βιβλικές και μυθικές ιστορίες καθώς και σε διάφορες μαγικές τελετές με τρίχες… θα ήθελα, όμως να μοιραστώ μαζί σας έναν μύθο.

Λέγεται ότι οι πρωτόπλαστοι δεν είχαν μαλλιά, μόνο χνουδάκι σαν αυτό που έχουν τα νεογέννητα μωράκια και μια ενεργειακή σφαίρα γύρω από το κεφάλι τους, το φωτοστέφανο που βλέπουμε σήμερα στις εικόνες των αγίων. Το φωτοστέφανο αυτό ήταν συγκεντρωμένη κοσμική ενέργεια η οποία μετά το προπατορικό αμάρτημα, βάρυνε και μετατράπηκε σε μαλλιά. Από τότε τα μαλλιά μας είναι ο συνδετικός μας κρίκος με το σύμπαν.

Κάθε τρίχα έχει όλες τις πληροφορίες για το άτομο από το οποίο προέρχεται, όχι μόνο DNA και άλλους γονιδιακούς κώδικες αλλά και τη διατροφή που είχε κάποιος , ακόμα και τη διάθεσή του. Ότι κάνουμε φαίνεται να επηρεάζει άμεσα τα μαλλιά μας, τα οποία μπορεί να ασπρίσουν (φόβος, άγχος), να πέσουν (στρες), να χάσουν τη δύναμή τους ή ακόμα και να αλλάξουν ιδιότητες (από λιπαρά να γίνουν ξηρά, ή θαμπά κλπ). Με αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι και οτιδήποτε γίνεται στα μαλλιά μας… δεν αλλάζει απλώς την εμφάνισή μας αλλά έχει άμεση ανταπόκριση και στο σώμα, το πνεύμα αλλά και τη ζωή μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!