Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Η δίαιτα της Σελήνης

Η δίαιτα της Σελήνης είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουμε ακούσει γι’ αυτήν αλλά λίγοι την έχουν δοκιμάσει. Είναι πολύ απλή, οικονομική, αποτελεσματική, ασφαλής αλλά ταυτόχρονα και υγιεινή!

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ημερολόγιο από το οποίο θα ενημερωθούμε για τις φάσεις της σελήνης, νερό και την καλή μας διάθεση. Τι θα πάρουμε ως αντάλλαγμα? Αποτοξίνωση, 2 έως 3 κιλά λιγότερα και αν την εφαρμόζουμε τακτικά θα αρχίσει να αλλάζει ο μεταβολισμός μας, να έχουμε καλύτερη πέψη/χώνεψη και πολύ λιγότερα στομαχικά προβλήματα και φυσικά καλύτερη λειτουργία όλου του πεπτικού συστήματος.

Έχουμε 1 αλλαγή φάσης περίπου την εβδομάδα: Νέα Σελήνη (1ο τέταρτο), 2ο τέταρτο, Πανσέληνος (3ο τέταρτο) και 4ο τέταρτο. Στο ξεκίνημα της κάθε φάσης κάνουμε μια 24ωρη αποτοξίνωση με ασιτία. Πιο συγκεκριμένα, δεν τρώμε τίποτα για 24 ώρες. Το μόνο που επιτρέπεται είναι το νερό (άφθονο) και αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε αφεψήματα από βότανα. Το γάλα, οι χυμοί κλπ θεωρούνται τροφές καθώς απαιτούν επεξεργασία και ο σκοπός μας είναι να δώσουμε μια μέρα ρεπό στο πεπτικό μας σύστημα για να μπορέσει να αποβάλλει ο,τι έχει συσσωρευτεί τόσα χρόνια και στο μέλλον να λειτουργεί καλύτερα.

Η ασιτία δεν είναι καινούρια πρακτική, χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και προληπτικά, για καλή υγεία. Είναι, επίσης γνωστή και στις θρησκείες καθώς αποτελεί ένα τέλειο μέσω κάθαρσης όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής!

Βρίσκουμε, λοιπόν ποιά μέρα θα αλλάξει φάση η σελήνη (χρειαζόμαστε και την ακριβή ώρα για να ξεκινήσουμε το 24ωρο – βρείτε την ακριβή ώρα εδώ: http://www.die.net/moon/) και ετοιμαζόμαστε, κυρίως ψυχολογικά, να μη φάμε ή πιούμε τίποτε άλλο εκτός από νερό. Φαντάζομαι ότι είναι περιττό να αναφέρω ότι απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, καφέ αλλά και τσιγάρου… Ο σκοπός είναι να καθαρίσουμε τον οργανισμό και όχι να τον καταπονήσουμε περισσότερο! Θα ήθελα να αναφέρω ότι μέχρι προ τριμήνου ήμουν μανιακή καπνίστρια, όμως έκανα αυτές τις αποτοξινώσεις καταφέρνοντας να κρατηθώ χωρίς τσιγάρο! Για να καταλάβετε πόσο μανιακή καπνίστρια ήμουν (το έχω κόψει εδώ και 3 μήνες) θα σας πω μόνο ότι κάπνιζα το πρωί, πριν βουρτσίσω τα δόντια μου και ξυπνούσα τις νύχτες για ένα τσιγαράκι… Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι δεν είμαι λάτρης ούτε του καφέ, ούτε του αλκοόλ αλλά θεωρώ ότι μπορούμε τουλάχιστον για ένα 24 να αφήσουμε τον οργασμό μας να ξεκουραστεί… το αξίζει δε νομίζετε?

2-3 ώρες πριν τρώμε ελαφριά: σαλάτες, λαχανικά ή φρούτα. Δεν προσπαθούμε να φάμε 1 κιλό παϊδάκια για να μας «κρατήσουν» 24 ώρες!!!! Και μετά την αποτοξίνωση ακολουθούμε την ίδια τακτική και τρώμε σταδιακά.. όχι κατευθείαν πίτσες και σουβλάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!