Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η δίαιτα της Σελήνης (συνέχεια)

Φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να χάσουμε κιλά όταν η Σελήνη βρίσκεται σε χάση και να πάρουμε όταν είναι σε γέμιση. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και αν επιδιώκουμε απλώς να διατηρήσουμε τη γραμμή μας, καλό είναι τις μέρες που γεμίζει η Σελήνη να... μη γεμίζουμε και εμείς αντίστοιχα το πιάτο μας. Για τη δίαιτα, πάλι, οι μέρες με Σελήνη σε χάση βοηθάνε σε γρηγορότερη απώλεια κιλών. Αν τα έχετε αυτά υπόψη σας, μπορείτε να καταλάβετε γιατί κάποιες μέρες η βελόνα της ζυγαριάς σας δείχνει να «κολλάει», μολονότι εσείς μένετε πιστές στο διαιτητικό μενού σας ή γιατί, αν και το παρακάνατε στο φαγοπότι δεν πήρατε τα κιλά που περιμένατε ότι θα πάρετε. (Όχι, δεν «ξύπνησε» ο μεταβολισμός σας, αλλά απλώς η Σελήνη ήταν σε χάση!) Αν, πάλι, έχετε σκοπό να ξεκινήσετε μια δίαιτα, το να διαλέξετε την κατάλληλη σεληνιακή φάση θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε ενεργητικά, ώστε να έχετε μια καλή αρχική απώλεια κιλών, που, αν μη τι άλλο, θα σας δώσει κίνητρο να συνεχίσετε. Επιλέξτε, λοιπόν, για κάτι τέτοιο μια περίοδο με τη Σελήνη στο τρίτο ή το τελευταίο της τέταρτο και ακόμα καλύτερα αν αυτή βρίσκεται στον Κριό, στο Λέοντα, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στον Υδροχόο.

Η «δίαιτα της Σελήνης» συνίσταται σε μια μέρα απόλυτης νηστείας όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση. Πάντως, αυτή τη δίαιτα μπορείτε να την ξεκινήσετε και όταν το φεγγάρι βρίσκεται σε γέμιση - το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο θεαματικό, αλλά σίγουρα θα αποφύγετε την... αυξητική τάση της Σελήνης.Το αποτέλεσμα; Μέχρι τρία κιλά μείον στη ζυγαριά σας! Και πώς γίνεται αυτό; Η βαρύτητα της Σελήνης επηρεάζει τα υγρά του σώματός σας, όπως επηρεάζει τους ωκεανούς και τα ποτάμια. Όταν αλλάζει φάσεις, στο πρώτο αυτό 24ωρο η επίδρασή της είναι ισχυρότερη και κάνει το σώμα μας να αποβάλλει την περίσσεια των υγρών και τις τοξίνες που έχει κατακρατήσει. Αν αφήσουμε το σώμα να «πάρει ανάσα» για μία μέρα, θα αποβάλουμε ό,τι έχουμε συσσωρεύσει με την ανθυγιεινή διατροφή, την κακή πέψη και το άγχος. Όλα αυτά τα «κατάλοιπα» είναι και μια αιτία να παίρνουμε βάρος ευκολότερα, γιατί η χώνεψη και η αφομοίωση των τροφών δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Βέβαια, με τη δίαιτα της Σελήνης δεν χάνετε λίπος, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να «ξεφουσκώσετε» και να αποτοξινωθείτε. Αυτή η μέρα ανάπαυλας του πεπτικού σας συστήματος θα σας βοηθήσει να βάλετε τη διατροφή σας σε τάξη και, αν συνεχίσετε να προσέχετε τι τρώτε τις επόμενες μέρες, δεν θα ξαναπάρετε ό,τι χάσατε με τη νηστεία σας. Επιπλέον, μπορείτε να την επαναλάβετε στην επόμενη αλλαγή φάσης της Σελήνης, με εξίσου καλά αποτελέσματα - φτάνει πάντα να ακολουθείτε στο ενδιάμεσο μια ισορροπημένη διατροφή.

Όπως συμβαίνει με όλες τις δίαιτες αποτοξίνωσης, και σ’ αυτή την περίπτωση θα δείτε μια σειρά από παράπλευρα θετικά αποτελέσματα, όπως νοητική διαύγεια, ευεξία και βελτίωση στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Η δίαιτα της Σελήνης δεν έχει παρενέργειες, αλλά βασικά είναι κατάλληλη για ενήλικες που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν κάνουν μια θεραπεία. (Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους. Το ίδιο αν πρόκειται για παιδιά, εγκύους ή μητέρες που θηλάζουν και ηλικιωμένα άτομα.) Τέλος, είναι πολύ σημαντικό, όταν κάνετε αυτή τη δίαιτα, να τηρείτε επακριβώς τις ώρες που αλλάζει η φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!