Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ekadasi

Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνική 2 φορές το μήνα, δηλαδή όταν έχει Νέα Σελήνη και όταν έχει Πανσέληνο. Είναι οι βασικές φάσεις και έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις άλλες.

Υπάρχουν όμως ακόμα δύο σημαντικές μέρες στον σεληνιακό κύκλο για τις οποίες δεν θα έχετε ακούσει σίγουρα! Πρόκειται για την 11η μέρα μετά τη νέα Σελήνη και την 11η μετά την Πανσέληνο τις λεγόμενες “Ekadasi”. (Σκόπιμα δεν αναφέρω ότι πρόκειται για την 11η και 25η ημέρα καθώς ο κύκλος της σελήνης δεν είναι σταθερός και μπορεί να κυμαίνεται από 28-30 ημέρες. Οι μέρες, λοιπόν, που μας ενδιαφέρουν είναι η 11η μετά τη νέα σελήνη και η 11η μετά την πανσέληνο). Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για αποτοξίνωση 24,36 ή 48 ωρών και θεωρείται ότι έχουν ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στο σώμα αλλά και τον ψυχισμό μας.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί, κατά τη γνώμη μου, είναι : 24ωρες ασιτίες κατά τις μέρες νέας σελήνης, πανσέληνου και ekadasi ή 48ωρες ασιτίες κατά τις μέρες ekadasi.

Ekadasi σημαίνει "εντέκατος" στα σανσκριτικά. Οι μέρες αυτές είναι πολύ σημαντικές όχι μόνο για τη σωματική μας υγεία αλλά και για την πνευματική μας υγεία. Στην Ινδία, όπου εξασκούν ασιτία αυτές τις μέρες, θεωρούν ότι γίνεται άφεση αμαρτιών. Κάνουν, μάλιστα, «στεγνή» ασιτία που σημαίνει ότι αποκλείουν και το νερό για ένα 24ωρο και λέγεται ότι αυτή η πρακτική βοηθάει πολύ στην πνευματική ανάπτυξη. Ο βασικός στόχος είναι να μηδενίσουμε τις σωματικές μας ανάγκες και με διαλογισμό και προσευχές να έρθουμε πιο κοντά στο Θείο…

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ξέρετε πώς να υπολογίσουμε για τον κάθε μήνα τις μέρες ekadashi ? Κάνω πολλά χρόνια την πρακτική της ασιτίας. Αλλά οι μέρες αυτές είναι οι ιδανικότερες. Σε άλλες χώρες υπάρχουν ημερολόγια που δείχνουν αυτές τις μέρες. Αφού εξαρτώνται από την σελήνη αυτό σημαίνει ότι για την Ελλάδα μπορεί να είναι διαφορετικές. Πώς να τις υπολογίσουμε ? Το ε-μαιλ μου είναι nikhellas2@gmail.com Θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν με βοηθούσατε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ οτι θα μπορούσατε να βρείτε ακριβείς ημερομηνίες για νέα σελήνη και πανσέληνο και από κει να υπολογίσετε την 11η μέρα. Σας στέλνω και ένα ημερολόγιο που περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες μέρες για το 2015 για την Αθήνα στο μαιλ σας.
    Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Σελήνη στη Ζωή μας

Ενώ όλοι έχουμε θαυμάσει τη σελήνη σε διάφορες φάσεις της, έχουμε δει ταινίες και έχουμε ακούσει παράξενες ιστορίες…. λίγοι όμως γνωρίζουν γι’ αυτήν.

Αντίθετα, οι πρόγονοί μας, γνώριζαν καλά τη μεγάλη επιρροή της στον πλανήτη μας και χρησιμοποιούσαν αυτές τις γνώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους!